Jacquard denim

Schrijf de eerste review van dit product

Een draagdoek om nooit meer te laten gaan. Deze jacquard geweven doek, in de kleur denim-grijs, is er eentje waar je binnenkort niet meer zonder kunt.

De blend van katoen en wol zorgt ervoor dat de doek comfortabel, luchtig en licht van structuur is, verrassend gemakkelijk knoopt én superzacht aanvoelt. Katoen is koel, zacht en ademend. Wol heeft naast temperatuurregulerende eigenschappen ook de eigenschap om te ademen en ventileren. Dat maakt dat deze draagdoek zowel in de winter als zomer te gebruiken is. Door de jacquard weving heeft de doek een licht diagonale rek. Ook al is je kindje al wat groter, nog steeds zit deze doek als gegoten en is ook zacht voor jou.

Onze jacquard geweven doeken hebben een eigen ontwerp en we hebben ze laten weven in Nederland. Vervolgens zijn ze tot in de puntjes afgewerkt in een atelier in Amsterdam. Zo kunnen we kwaliteit garanderen.

Deze Jacquard Denim kan in de wasmachine gewassen worden op een 30°C wolwasprogramma, met vloeibaar wasmiddel en zondergebruik van wasverzachter. Droog de doek in de schaduw. Strijken is niet nodig, maar kan wel.

Maat 6. Geschikt voor het dragen van zowel baby's als kleine kinderen, buik en rugdragen is met deze doek mogelijk.

Geleverd in een luxe geschenkverpakking. Gratis verzending.

€ 269,00

Status: In voorraad

Productomschrijving

Details

De draagdoek Jacquard denim kan gebruikt worden vanaf het moment dat jouw baby geboren is tot het moment dat het minder comfortabel is door het gewicht van je kindje. De draagdoek is ook veilig en comfortabel voor kleine kinderen. De draagdoek kan op verschillende manieren geknoopt worden, waardoor het een veelzijdig product is. De doek wordt geleverd in een luxe geschenkverpakking met een instructiekaart. 

De voordelen op een rijtje:

 • Maat 6: geschikt voor buik- én rugdragen. 
 • Luchtig en ademend, geschikt voor lente, zomer, herfst en winter.
 • Optimaal draagcomfort dankzij de soepele, zachte stof.
 • Erg praktisch, je houdt de handen vrij voor andere dingen.
 • Neemt weinig ruimte in, kan zo mee in de tas.
 • Gedragen worden in een doek ondersteunt de natuurlijke houding van de baby en dat ontlast het ruggetje.
 • Jouw kindje wordt heerlijk rustig in een draagdoek.
 • Je houdt jouw kindje altijd lekker dichtbij je.
 • Je kunt de draagdoek zelf knopen. Op deze manier sluit de doek altijd goed aan.
 • Er zijn verschillende knoopinstructies. Veelzijdig in gebruik.

Materiaal en wasinstructie:

 • Blend: katoen en wol
 • Machinewasbaar: 30°C wolwasprogramma, vloeibaar wasmiddel, geen wasverzachter. Droog de doek in de schaduw. Strijken is niet nodig, maar kan wel.

Reviews

Schrijf uw eigen review

U beoordeelt; Jacquard denim

Hoe waardeert u dit product? *

  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Waardering

Knoopinstructies

Hier kun je stap voor stap terugvinden hoe je de MADELYV AMSTERDAM draagdoek kunt knopen. Neem er de eerste paar keer even rustig de tijd voor. Het went vanzelf.

We laten hier slechts één techniek zien, maar er zijn natuurlijk veel meer manieren om de draagdoek te knopen. 

Zoals bij alles geldt ook hier: oefening baart kunst! In het begin is het even wennen om de knooptechnieken onder de knie te krijgen. Heb je eenmaal het trucje door, dan zal je merken dat het knopen van de draagdoek steeds sneller gaat. Klaar om op pad te gaan.

Tips:

- Probeer het eerst samen met iemand.
- Voor extra ondersteuning van het nekje: Maak een rol van een (spuug)doekje en leg deze achter de nek van je kindje.
- Je maakt het dragen comfortabeler op de schouders door de stof op de schouders eerst breed uit te trekken en vervolgens terug te slaan. 
- Een platte knoop voorkomt dat de doek losser gaat zitten.

Bekijk ook de veiligheidsvoorschriften.

Mocht er iets niet duidelijk zijn, stuur ons dan een berichtje.

Liefs,

MADELYV AMSTERDAM

 

Draagdoek knopen (vanaf de geboorte):

1. Houd de doek strak voor je met het label in het midden. Voeg met je vingers de bovenste helft van de doek samen en breng beide uiteinden via je middel naar achteren. 

 Knoopinstructie MADELYV AMSTERDAM stap 1

 2. Kruis de uiteinden over elkaar en houd hierbij de bovenste zoom vast zodat de stof niet draait.

Knoopinstructie MADELYV AMSTERDAM stap 2

3. Sla de uiteinden over je schouders terug naar voren en schud de stof los. Let erop dat de stof niet gedraaid zit. Voeg de stof netjes op je schouders samen met aan weerszijden een zoom. 

Knoopinstructie MADELYV AMSTERDAM stap 3Knoopinstructie MADELYV AMSTERDAM stap 4

4. Leg je kindje tegen je aan. Ga met je hand van onderaf in het buideltje begeleid je kindje rustig naar beneden. Trek de stof over de rug van je kindje tot halverwege het hoofdje voor een goede ondersteuning. Zorg er altijd voor dat je kindje vrij kan ademen. 

Knoopinstructie MADELYV AMSTERDAM stap 5Knoopinstructie MADELYV AMSTERDAM stap 6

5. Maak met de onderkant van de buidel een zitje van knie tot knie. Dit doe je door de stof aan de onderkant tussen jou en je kindje omhoog te brengen tot aan de navel van je kindje. Zorg er hierbij voor dat de beentjes van je kindje niet overstrekken. 

Knoopinstructie MADELYV AMSTERDAM stap 7

6. Span nu de banden één voor één strak aan. Begin met de band het dichtst bij je rug. Klem de andere tussen je knieën. Het makkelijkst is om eerst de zoom bij je nek opzij te trekken. Trek dan de zoom bij je schouder omhoog en trek met je vingers de rest van de stof strak. Let er goed op dat je de spanning niet verliest. Klem nu deze band tussen je knieën om de spanning erop te houden en begin dan aan de volgende band. 

Knoopinstructie MADELYV AMSTERDAM stap 8

7. Pak nu beide banden (houd de spanning erop!) en trek ze omhoog zodat je kindje helemaal strak tegen je aan zit. 

Knoopinstructie MADELYV AMSTERDAM stap 9

8. Kruis de banden nu onder de billen van je kindje en breng ze naar achteren. Ga hierbij onder de beentjes van je kindje door. Maak hier een (platte) dubbele knoop. 

Knoopinstructie MADELYV AMSTERDAM stap 10

9. Pak de voetjes van je kindje en duw de knietjes iets omhoog en naar elkaar toe zodat er een diepe zit wordt gecreëerd. Let er op dat de knietjes altijd hoger moeten zitten dan de billen (M-houding). 

Knoopinstructie MADELYV AMSTERDAM stap 11

10. Ready to go! 

 Knoopinstructie MADELYV AMSTERDAM stap 12